یکی از تجهیزاتی که در جایگاه های سوخت مورد استفاده قرار می گیرد، شلنگ بنزین است. این شیلنگ بنزین در طول های مشخص و در برندهای مختلفی تولید می شوند. این نوع شلنگ ها به دلیل قطع و وصل های مداوم و فشاری که به آنها وارد می شود، بایستی دارای انعطاف پذیری بالا و دارای ضربه گیر باشند.

در جایگاه های سوخت از دو نوع شلنگ استفاده می شود. این شلنگ ها شامل دیسپنسر و شلنگ های تخلیه می شوند که هر کدام دارای ویژگی های مخصوص به خود است.

شلنگ های مورد استفاده در دیسپنسر، بنابر استانداردهای ضد بنزین ساخته می شوند. در جایگاه های سوخت برای این نوع، از شلنگ های هیدرولیک به همراه یک لایه سیم استفاده می شود. این لایه سیم باعث افزایش استحکام شلنگ بنزین می شود و اتصال ارت مورد نیاز را برای بازدهی بهتر، فراهم می کند.

شلنگ های تخلیه در جایگاه های سوخت نیز معمولا از جنس کامپوزیت ساخته می شوند. در دو سر این نوع شیلنگ ها از کوپله برنجی استفاده می شود. کاربرد این نوع شلنگ برای تخلیه بنزین از تانکرها به مخازن زیرزمینی است.
نکات مهم در انتخاب شلنگ بنزین برای جایگاه های سوخت
برای خرید شلنگ مناسب برای جایگاه سوخت، میزان دبی و فشاری است که شلنگ می تواند تحمل کند. بنابراین شلنگی که انتخاب می شود بایستی دارای ضریب اصطکاک کم و مقطع یکنواختی باشد. علاوه بر این شیلنگ بنزین باید توانایی کار در فشار بالا را داشته باشد.

ساختار این نوع شلنگ ها به گونه ای است که از چند لایه متفاوت تشکیل می شود. شیلنگ های بنزین از الیاف و سیم های بسیار نازک فولادی به صورت بافته شده، تولید می شوند. این سیم ها به صورت لانه زنبوری و یکنواخت هستند و الیاف مصنوعی نیز به منظور انعطاف بیشتر شلنگ استفاده می شود.

لایه داخلی بایستی طوری باشد که در مقابل حرارت های بالا مقاومت زیادی داشته باشد و معمولا از لاستیک و یا چرم مصنوعی ساخته می شود. لایه خارجی نیز از لاستیک نوع ولکانیزه که خاصیت کشسانی بالایی دارد تولید می شود.

لایه چرم مصنوعی از نفوذ روغن و نشت آن جلوگیری می کند. چرا نفوذ روغن به داخل لایه لاستیکی باعث از بین رفتن مقاوم شلنگ می شود. لایه ای که از بافت سیمی در آن استفاده می شود، آن را در مقابل فشارهای زیاد مستحکم می کند.

در انتخاب شیلنگ بنزین بایستی توجه داشت که شیلنگ در دماهای مختلف عملکرد مناسبی داشته باشد و در ساختار شلنگ در مدت های طولانی، تغییری به وجود نیاید. فشاری که پمپ به شلنگ وارد می کند نیز یکی از فاکتورهایی است که بایستی با توجه به آن شلنگ مناسبی انتخاب شود.

شیلنگ های بنزین باید طول مشخصی داشته باشند تا ایمنی آن تامین شود. علاوه بر این بست شلنگ نیز باید متناسب با قطر آن باشد. بست ها بر ورودی و خروجی شلنگ نصب می شوند و اندازه شلنگ با بست مورد نظر هماهنگ است. اتصال بست به شلنگ باید مطابق با استانداردهای مربوط به شلنگ های مورد استفاده در جایگاه سوخت انجام شود.

انعطاف پذیری یکی از ویژگی هایی است که شلنگ بنزین بایستی از آن برخوردار باشد. این ویژگی باعث می شود تا در صورت پیچ و تاب خوردن، دچار آسیب و تا خوردگی نشود. علاوه بر این خاصیت ارتجاعی بالایی داشته باشد.

No products were found matching your selection.