یکی از اجزای اصلی مورد استفاده در سیستم های هیدرولیک، شیر کنترل جهت است که جریان را به جهت خاصی، هدایت می کند. این نوع شیرها می توانند مسیر جریان را تغییر داده و همچنین آن را باز و بسته نمایند. این شیرها مسیر حرکت موادی که از عبور می کنند را تعیین کرده و محل نصب آن بر روی بلوک هیدرولیکی می باشد.

در انتخاب و خرید شیر کنترل جهت بایستی نهایت دقت را داشت، چرا که زمانی که این شیر از کیفیت خوبی برخوردار نباشد و خوب کار نکند، سیستم هیدرولیک به طور کلی دچار اختلال می شود. این شیرها معمولا به وسیله تعداد پورت هایی که به آن متصل هستند، وضعیت کاری و چگونگی تحریک آن شناخته می شوند.
انواع شیر کنترل جهت و ویژگی های آن
شیرآلات کنترل کننده جهت به دو دسته قابل تقسیم هستند که شامل شیرهای اسپولی و شیرهای نشستی هستند.

شیرهای اسپولی دارای یک اسپول استوانه ای شکل درون خود هستند و این اسپول می تواند در بدنه به صورت رفت و برگشتی حرکت کند. روی بدنه استوانه ای این نوع از شیرآلات، شیارهایی با فاصله مشخص و به صورت گرد کشیده می شود. وقتی قسمت شیاری بدنه روبروی دهانه شیر هیدرولیک قرار می گیرد، یک کانال ارتباطی با مسیر باز تشکیل می دهد. اما وقتی بخش بدون شیار در مقابل دهانه قرار گیرد، کانالی که جریان از آن عبور داده می شود، بسته می گردد.

شیرهای اسپولی نوعی از شیرهای کنترل مسیر جریان عبوری هستند که می توانند به صورت یک طرفه نیز در سیستم های هیدرولیک به کار گرفته شوند. این نوع شیرها جریان سیال را در یک مسیر امکان پذیر کرده و از عبور آن در مسیرهای دیگر جلوگیری می کند.

شیرهای نشستی نوع دیگری از شیر کنترل جهت است که در برندهای مختلفی تولید و به بازار عرضه می شوند. قیمت این نوع شیرها نیز با توجه به نوع برند و کیفیت تولید آنها تعیین می شود.

این نوع شیرآلات دارای یک قطعه متحرک به نام پاپت بوده که با حرکت خود و تکیه به نشیمنگاه آن، باعث باز و بسته شدن شیر می شود. تعداد پاپت در این شیر بستگی به عملکرد آن دارد. به دنبال قطعه پاپت، اورینگ قرار دارد که باعث جلوگیری از نشتی شیر می گردد.

از عواملی که در فروش و خرید شیر کنترل جهت باید به آن دقت کرد، نوع آب بندی آن، سایز، نوع حالت ها و دهانه آن، فشار کاری، نوع جریان عبوری، نوع نصب، چگونگی تحریک و… می باشند.

نمایش 1–12 از 15 نتیجه

1 2