قبل از شروع عملیات نصب شیر برقی هیدرولیک و پنوماتیک، دفترچه راهنما را با دقت بخوانید و از نکات ایمنی نوشته شده در دفترچه راهنما آگاه شوید و در ادامه به منظور انجام عملیات نصب بهتر به نوع و برند شیر برقی توجه کنید که آیا این شیر برقی خریداری شده سازگار با فعالیت شما است یا خیر و سالم بودن شیر بسیار مهم است زیرا با خراب شدن شیر در حال نصب امکان دارد سایر قطعات دستگاه شما نیز با مشکل جدی روبرو شود، و به دلیل استفاد از برق برای محیط کار شما بسیار خطرناک باشد و احتمال آتش سوزی بسیار زیاد است پس لازم است، شناخت کامل از شیر خریداری شده داشته باشید.
علاوه بر خواندن دفترچه راهنما و کاتالوگ می توانید از اطلاعات درج شده بر روی بدنه شیر برقی استفاده کنید و این اطلاعات حاوی مطالبی مانند دمای مناسب برای کارکرد شیر ، سایز درخواستی، نوع مواد سیال درخواستی، نوع آب بند و میزان ولتاژ قطعه بوبین می باشد.
باید قبل از شروع کار لوله کشی سیستم را خاموش کنید تا مدار تحت فشار نباشد یا اگر سیستم تحت فشار و روشن را خاموش کردید، صبر کنید تا سیستم خنک شود.
لوله ها را به دقت چک کنید و از نبود هر گونه مواد خارجی مسدود کننده و مختل کننده مانند براده و پلیسه ، زنگ زدگی ، گرد و خاک و … اطمینان حاصل پیدا کنید و قابل ذکر است که برای احتیاط بیشتر لوله ها را بشویید و صبر کنید تا کاملا خشک شوند.
ذرات ریز مانند گرد خاک در صورت تمیز نشدن از داخل لوله، می تواند مشکلات جدی را ایجاد کند مشکلاتی مانند مسدود کردن لوله یا نشت کردن لوله در حین روشن بودن سیستم، می باشد و یکی از عوامل مختل کننده کارکرد سیستم شیر برقی (هیدرولیک و پنوماتیک) کثیف بودن لوله ها می باشد که این مشکل را میتوان با باز کردن و شستشو آنها رفع کرد، ولی همیشه در هر شرایطی باید از ورود ذرات ریز مانند گرد و خاک جلوگیری کنید و برای این کار می توانید از فیلترهای مخصوص و هماهنگ با مواد سیال، قبل از ورودی شیر برقی استفاده کنید.
شیر برقی هنگام فعال شدن نسبتا گرمای زیادی تولید می کند و داغ می کند و به همین دلیل برای خنک شدن و کمتر کردن دما لازم و ضروری است که اطراف شیر فضای خالی کافی باشد و علاوه بر آن باید فضای مربوطه دارای تهویه مناسبی داشته باشد.
جهت صحیح جریان مواد سیال با یک فلش بر روی بدنه مشخص شده است و اغلب شیرهای برقی به منظور عبور مواد سیال، یک طرفه هستند پس بسیار مهم است که قبل از نصب جهت های ورودی و خروجی سیستم را مشخص کنید.
اطمینان حاصل کنید، لوله های 2 طرف شیر برقی بسیار محکم بسته شده باشد، به منظور وارد نکردن فشار غیر ضروری به سیستم شیر برقی از آچارهای مناسب استفاده کنید.
بهترین توصیه برای نصب شیر برقی در بهترین وضعیت به این گونه است که قطعه بوبین شیر به طور کامل رو به قسمت بالا باشد و تا جایی که یک زاویه 90 درجه ایی تشکیل دهد این اعمال به دلیل آن است که از ورود گرد خاک و عوامل مختل کننده به سیستم شیر جلوگیری کند یا ورودی عوارض مسدود کننده را به حداقل برساند.
قبل از شروع، به دفترچه راهنما توجه کنید. قطعه بوبین را بر روی شفت سلونوئید شیر برقی پیاده سازی کنید، باید بدانید که به هیچ عنوان نباید قطعه بوبین را که بر روی شیر برقی نصب شده به منبع تغذیه برق متصل کنید زیرا ممکن است قطعه بوبین بسوزد و دیگر قابل استفاده نباشد در ادامه مهره قفل کن بوبین را محکم چفت کنید تا این قطعه دچار لرزش و چرخش نشود.
همانطور که گفته شد دقت کنید به منظور سفت کردن مهره قفل کننده، فشار بیش از حد به سیستم وارد نکنید، در انتها دوباره کاتالوگ و دفترچه راهنمای نصب را بخوانید و مطمئن شوید که به درستی شیر برقی را نصب کردید.
تا حد امکان از کابل گرد استفاده شود و در ادامه ترمینال های یک و دو را به منبع تغذیه وصل شود.
برای ایمنی و احتیاط بیشتر، سیم اتصال به زمین را متصل کنید و توصیه می شود از لوله به عنوان اتصال به زمین استفاده نشود.
حال سوکت را به قطعه بوبین شیر برقی وصل شود در ادامه حتما توجه داشته باشید که رطوبتی ما بین سوکت و قطعه بوبین وجود نداشته باشد. نیروی برای بستن پیچ سوکت پنج نیوتن متر می باشد و بیشتر از این مقدار فشار مضر به سیستم به حساب می آید.
لوله را به صورتی متصل کنید که رطوبت جمع شده بر سطح لوله وارد محفظه سوکت نشود.
اطمینان حاصل کنید که شیر و قطعه بوبین به درستی نصب شده باشد و بعد برق را وصل کنید و دقت کنید که به احتمال زیاد بر روی سیستم شیر برق فشار وجود دارد.
باید بدانید که در زمان روشن شدن قطعه بوبین شیر برقی گرم و داغ می شود.
در برخی موارد شیر برقی به دلیل بعضی عوامل مختل کننده به درستی کار نمی کنند ولی این مشکلات به راحتی قابل رفع هستند این عوامل مختل کننده عبارتند از؛
وجود عوامل مسدود کننده مانند گرد و خاک یا براده های آهن که با باز کردن و تمیز کردن درون لوله رفع می شود.
عامل جهت اشتباه، به جهت های صحیح درج شده بر روی بدنه توجه نکردید و شیر برقی را در جهت اشتباه وصل کردید.
عامل مختل کننده چکش آبی، این عامل به خاطر فشار و دبی بالای آب داخل لوله های با قطر کمتر رخ می دهد، برای رفع این مشکل کافی است قطر لوله را افزایش دهید تا سرعت سیال کاهش پیدا کند یا فشار سیال را به وسیله رگلاتور کمتر کنید و راه دیگر آن این است که از شیلنگ های انعطاف پذیر و ضربه گیر استفاده کنید.
سیم کشی شیر برقی
تعمیر بوبین شیر برقی
تست بوبین شیر برقی
علت داغ شدن بوبین شیر برقی
مدار فرمان شیر برقی
ماموریت ما این است که برای رسیدن به رضایت مشتری از طریق بهبود مستمر در زمینههای کسب و کار، توسعه تولید، فروش و خدمات محصولات از هیچ کوششی دریغ نورزیم. کلیه محصولات ارائه شده توسط ما دارای استاندارد بینالمللی میباشد.
کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت توسعه تجارت سیالات (TTS) است.