شیر پنوماتیک، شیری است که قادر است به وسیله نیروی وارده به آن، مسیر جریان هوا را قطع کند یا وصل کند یا با اعمال تغییراتی مسیر جریان هوا را در زاویه خاصی تغییر دهد. تفاوت عملکرد شیر پنوماتیک و شیر برقی پنوماتیک در این است که در این نوع شیر، نیرو به وسیله دست وارد می شود ولی در شیر برقی اعمال نیرو توسط جریان الکتریکی انجام می شود همچنین مکانیزم به صورتی است که با تحمیل نیرو الکتریکی به شیر برقی ، قطعه بوبین ویژگی آهن ربایی به خود می گیرد و در ادامه به منظور تغییر جریان نیروی مناسب را اعمال می کند.
شیر برقی پنوماتیک در مشاغلی مانند تجهیزات صنعتی و داروسازی و همچنین در صنایع غذای بکار گرفته می شوند. قطعه بوبین در این نوع مدل با نیروی ولتاژهای متفاوتی واکنش پیدا می کنند و میزان ولتاژی که بوبین را تحریک می کند عبارتند از؛ 220 الی 24 ولت و همین تنوع نیروی ولتاژ به ما اجازه می دهد که این نوع شیر را در بیشتر مشاغل استفاده کنیم به طور مثال از نیروی ولتاژ 24 واتی می توان در صنایع ماشین آلات صنعتی و عمرانی استفاده کرد در انتها باید ذکر کرد که این مدل شیر برقی به ما این نوع امکان را می دهد که سیستم کنترلی الکتریکی را برای فعالیت های مختلف طراحی و تولید کنیم.
ویژگی مهم شیر برقی در این است که، به راحتی قابل تنظیم در هر شرایطی می باشد و به منظور کنترل سرعت جریان هوا در انواع موتورهای دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد مانند؛ ماشین های شستشو ، شیرآلات ، پمپ های هیدرولیک ، دیگ های بخار گازی و …
شما برای درک و شناخت بیشتر از شیر پنوماتیک باید شناخت کافی از انواع آن داشته باشید که در ادامه با چند مورد از انواع شیر آشنا خواهید شد.
همانطور که از اسم آن مشخص است مکانیزم این نوع مدل به گونه ایی است که اجازه عبور جریان هوا از فقط از یک جهت خاص عبور کند و راه خروجی جهت دیگر را قطع میکند.
از این نوع مدل در شرایط استفاده می شود که بخواهند جهت فشار مخزن را بر روی مدار پیاده سازی کنند و همچنین به منظور افزایش امنیت مکانیزم سیستم پنوماتیک از این مدل استفاده می شود، فعالیت های یاد شده به وسیله محدود شدن فشار ورودی انجام می شود. این نوع شیر بعد از دستگاه کمپرسور باد نصب می شود.
این نوع شیر توانایی تثبیت نیروی فشار را دارد و در شرایطی از آن استفاده می شود که بخواهیم در یک سیستم بدون در نظر گرفتن نوسانات درون سیستم از فشار ثابتی استفاده کنیم.
این نوع شیر به عنوان یک آلارم که خبر دهنده است مورد استفاده قرار می گیرد به عبارتی اگر این شیر در مدار سیستم نصب شود قادر هستم از خارج شدن نیروی فشار باد آگاه شویم و علاوه بر آن از سیگنال تولید شده توسط این نوع شیر به عنوان یک نوع آلارم برای آگاه کردن کاربر یا اپراتور سیستم مورد استفاده قرار داد.
مکانیزم این شیر طوری است که با محدود کردن کانال جریان هوای فشرده و با استفاده از روش گلویی در یک طرف معین موجب کاهش جریان هوا شده و به این گونه جریان فشار هوا را کنترل می کند.
این نوع مدل یکی از معمول ترین شیرهای پنوماتیک می باشد که به طریق واکنش و تحریک قطعه بوبین ، جریان هوا را قطع یا وصل می کند و همچنین مسیر جریان را نیز تغییر می دهد و در انتها با همین کارکرد قادر است مکانیزم های پنوماتیکی همچون جک های پنوماتیک را به حرکت در بیاورد.
نام شیرها را بر اساس تعداد خروجی و ورودی ها که دارد، گذاشته می شود به طور مثال شیری که 5/3 (5 به 3 خوانده می گردد) نامیده می شود به معنای آن است که دارای 5 ورودی و خروجی می باشد و 3 حالت دارد. این اعداد نمایانگر تعداد حالت های شیر و تعداد ورودی و خروجی می باشد.
باید بدانید که در شیرهای برقی، دیاگرام داخلی را به حالت توقف رسم می کنند که این حالت رسم شده به حالت کار نیفتاده نیز شناخته می شود.
ماموریت ما این است که برای رسیدن به رضایت مشتری از طریق بهبود مستمر در زمینههای کسب و کار، توسعه تولید، فروش و خدمات محصولات از هیچ کوششی دریغ نورزیم. کلیه محصولات ارائه شده توسط ما دارای استاندارد بینالمللی میباشد.
کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت توسعه تجارت سیالات (TTS) است.